Jongvolwassenen hebben vaak al heel wat gelezen in hun leven, maar ze vinden het nog altijd heerlijk om een boek te pakken en even helemaal weg te dromen in een andere wereld. Ben jij een jongvolwassene die op zoek is naar een nieuwe literaire wereld om te ontdekken? Of ben jij een ouder of vriend die een geschikt boek zoekt voor een jongvolwassene? In dit artikel vind je een aantal tips voor de leukste boeken voor jongvolwassenen.

1. “De hongerspelen” door Suzanne Collins:
Dit boek is uitermate geschikt voor jongvolwassenen die houden van een spannend verhaal, gecombineerd met een vleugje romantiek. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin jaarlijks 24 tieners gedwongen worden om mee te doen aan een strijd om te overleven. Het verhaal is spannend, emotioneel en blijft tot de laatste pagina boeien.

2. “De vanger in het graan” door J.D. Salinger:
Dit boek is een klassieker die elke jongvolwassenen gelezen zou moeten hebben. Het verhaal gaat over een zestienjarige jongen genaamd Holden Caulfield, die na de dood van zijn broer in een existentiële crisis belandt. Het boek is grappig, tragisch en zit vol met symboliek en filosofische ideeën.

3. “Een weeffout in onze sterren” door John Green:
Dit prachtige boek vertelt het verhaal van twee tieners die elkaar ontmoeten tijdens een supportgroep voor patiënten met kanker. Het boek is hartverscheurend mooi en behandelt thema’s zoals liefde, dood en zingeving. Het boek is een absolute aanrader voor jongvolwassenen die op zoek zijn naar een aangrijpend en emotioneel verhaal.

4. “Perks of Being a Wallflower” door Stephen Chbosky:
Dit coming-of-age verhaal gaat over een stille en teruggetrokken jongen genaamd Charlie, die bevriend raakt met een groepje buitenbeentjes op school. Het boek is grappig, aandoenlijk en uitermate herkenbaar voor jongvolwassenen die zichzelf soms ook een buitenbeentje voelen.

5. “De selectie” door Kiera Cass:
Dit spannende dystopische liefdesverhaal speelt zich af in een wereld waarin de prins op zoek is naar een levenspartner uit een groep van 35 jonge vrouwen. Het boek is romantisch, spannend en heeft heerlijke clichés, waardoor het perfect is voor jongvolwassenen die hun hart willen laten smelten.

Er zijn ontzettend veel geweldige boeken voor jongvolwassenen die de moeite waard zijn om te lezen. Met deze selectie hopen we je te inspireren en te helpen bij het vinden van je volgende favoriete boek. Of je nu van dystopische verhalen, romantische liefdesverhalen of klassiekers houdt, er is altijd wel een boek dat bij jou past en dat je in spanning zal houden tot de laatste bladzijde. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *