koudschuim matras

september 22, 2022

Ben je op zoek naar een nieuw matras, maar weet je nog niet zo goed wat je wil? Er zijn zo veel verschillende matrassen dat het lastig is om een goede keuze te maken. Vergeet tijdens je zoektocht niet om naar een koudchuim matras te kijken. Koudschuim heeft namelijk diverse voordelen, die ervoor zorgen dat jij heerlijk kan slapen en weer uitgerust wakker wordt.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is schuim dat op een hightech manier wordt geproduceerd. Door deze speciale productiemethode ontstaat een schuim dat goed ventileert en vocht doorlaat. Hierdoor blijft het altijd koel. Het schuim biedt een uitstekende ondersteuning en zogenaamde progressieve tegendruk. Dat betekent dat als je meer druk op het schuim zet, het schuim meer tegendruk geeft. Dat zorgt voor een uitstekende ondersteuning van jouw lichaam, wat jouw favoriete slaaphouding ook is. Door de stevigheid van het schuim is er bovendien nauwelijks kuilvorming in koudschuim matrassen. Dat verlengt de levensduur van het matras en zorgt dat je makkelijk van houding kan wisselen als je in bed ligt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koudschuim matras?

Het ene koudschuim matras is het andere niet. Het is daarom belangrijk om goed de kwaliteit van het matras te beoordelen voordat je er een koopt. Ga in ieder geval niet voor het goedkoopste matras. Je kunt de kwaliteit van het beste koudschuim matras onder andere aflezen aan de hoeveelheid Polyol in het matras. Polyol zorgt namelijk voor de elasticiteit van het schuim, waardoor de ondersteuning en het comfort van het matras beter is. Verder kan je de kwaliteit van het matras beoordelen aan de hand van de HR-waarde. Hoe hoger deze waarde, des te beter het matras. Koop daarnaast je nieuwe matras niet bij een prijsstunter, maar bij een erkende speciaalzaak. Dit kan natuurlijk ook een online winkel zijn. Hier krijg je het beste advies en koop je een matras van goede kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van koudschuim matrassen?

Koudschuim matrassen hebben veel voordelen. Allereerst ventileert het matras erg goed waardoor het matras niet warm of klam wordt. Het koudschuim biedt veel veerkracht en ondersteuning. Je ligt dus comfortabel en je gaat niet zweten als je slaapt. De levensduur van koudschuim matrassen is langer dan die van latex matrassen. Je kan erop rekenen dat je matras minimaal tien jaar mee gaat. Als het matras toch aan het einde van zijn levensduur komt, kan het materiaal gerecycled worden. Bovendien absorbeert het matras geen geuren en is het materiaal allergievrij. Daarnaast is koudschuim brandvertragend. Het enige nadeel, dat wij kunnen bedenken is dat het koudschuim redelijk dik en zwaar is. Maar zodra het matras op je bed ligt heb je daar geen last meer van en geniet je alleen nog van de voordelen.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Tijdens je zoektocht naar een nieuw matras ben je de term traagschuim vast wel eens tegengekomen. Dit is echter een heel ander materiaal dan koudschuim. Traagschuim heeft vrijwel geen veerkracht. Een matras van traagschuim vormt zich naar je lichaam. Dat zorgt voor minder druk op je lichaam, maar geeft ook minder ondersteuning. Daarnaast betekent het dat het matras minder snel zijn oude vorm weer aanneemt als je gaat verliggen of het bed verlaat. Daardoor kan je op een traagschuim matras minder makkelijk bewegen dan op een matras van koudschuim.

Wat kost een goed koudschuim matras?

Koudschuim matrassen zijn al te koop vanaf 250 euro per matras. Dan heb je echter geen matras van goede kwaliteit. Daarnaast zie je veel aanbiedingen van prijsstunters, die de koudschuim matrassen aanbieden met vijftig procent korting of twee halen, een betalen acties. Ook dat zijn meestal geen matrassen van hoge kwaliteit. Een koudschuim matras van goede kwaliteit kost al snel 500 euro. Als je kiest voor een koudschuim matras van topkwaliteit moet je rekenen op 800 tot 900 euro. Dat is een behoorlijke aanschaf, maar door de lange levensduur is en het comfort zijn koudschuim matrassen zeker hun geld waard.

Uitgelicht

Meer artikelen