Heeft u te maken met een weeïge, muffe geur in huis, die u niet kunt plaatsen of traceren? Dan is de kans aanzienlijk dat u van doen heeft met schimmelvorming in uw woning. Een schimmelgeur in huis is geen pretje. En daarom is het belangrijk om de schimmels in huis te lijf te gaan en te verdelgen. In dit artikel gaan we in op de oorzaken én oplossingen die er zijn als het gaat om schimmels in huis.

Een te vochtige woning of kelder

Als er sprake is van schimmelgeur in huis, dan duidt dit vaak op een té vochtige woning of kelder. In vochtige ruimtes kunnen zich namelijk gemakkelijk schimmels in huis vormen. Schimmels floreren in natte omgevingen en kunnen op die manier groeien en zich verspreiden. Mocht u merken dat er een schimmelgeur in uw kelder, slaapkamer of woonkamer hangt, dan moet er dus iets gedaan worden aan de overmatige vocht. Wellicht is er sprake van een lekkende kelder of een defecte of verstopte dakgoot. Daardoor kan dan vocht de kelder of woning intrekken, met alle nare gevolgen vandien. Ook een gebrekkige isolatie van uw woning is een veelvoorkomende veroorzaker van schimmels in huis. Ga dus op onderzoek uit en kijk goed waar de schimmels zich bevinden.

Schimmel in huis

Als het probleem in de kelder zit

Blijken de schimmels in huis in de kelder te zitten? Dan is het van belang om te kijken of uw kelder wel goed gedicht is. Met name in oudere kelders zitten er geregeld scheuren en breukjes in de muren, bodem of het kelderplafond, waardoor er vocht in de kelder kan komen. U kunt hiervoor een professioneel bedrijf inschakelen, die de kelder dan met een speciale laag afkit, zodat de kelder gedicht wordt. U bent dan al snel van schimmelvorming af en dus ook van de nare geurtjes die ontstaan bij schimmels. Het kan ook zomaar zijn dat de kelder niet goed geventileerd is of dat er grondwater naar binne sijpelt. Een expert kijkt hier grondig naar en kan (als alternatief voor kelderdichting) besluiten om een ventilatiesysteem te plaatsen of de kelder te draineren. Daarna is het snel gedaan met de schimmelgeur in uw woning!

Vocht aan bovenzijde van muren

Als er sprake is van vocht en chimmelvorming aan de bovenkant van muren of op het plafond, is er veelal sprake van lekkage. Dat kan lekkage zijn via de dakgoot, maar ook kan het een lekkende waterleiding betreffen. Het resultaat is schimmelvorming op de muur, waardoor verf afbladdert en/of het behang loskomt. Schimmels in huis dus, met als gevolg een nare, penetrante schimmelgeur. Een loodgietersbedrijf kan je helpen door de lekkage voor u op te sporen, te dichten en de geleden schade aan muur/plafond aan te pakken en op te lossen. Neem nu contact op met een specialist bij u in de regio en stel vrijblijvend uw vraag of vragen. Een offerte is snel geregeld. Wilt u direct hulp? Ook dan staat er een specialist klaar om u direct van dienst te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *