riool-ontstoppen-delft
De 10 manieren om een riool te ontstoppen

september 29, 2022

Wat is een rioolback-up?

Rioolback-ups vinden plaats wanneer het water in de rioolleiding te zwaar wordt en een back-up maakt in uw huis. Het water kan afkomstig zijn van een defect toilet, gootsteen of badkuipafvoer.

Riool back-ups worden veroorzaakt door verstopte afvoeren. Als u een verstopte afvoer heeft, moet u een zuiger gebruiken om deze te verwijderen of iemand inhuren die dit voor u kan doen.

Het verstopte riool opruimen in 5 eenvoudige stappen

Soms, wanneer u een afvoer probeert te ontstoppen met de zuiger, is het mogelijk dat u het verstopte toilet niet op tijd kunt verwijderen. Dat is waar de tweeling van de plunjer van pas komt. Daarom is een riool ontstoppen in Gouda soms lastiger dan je denkt.

1. Zet een emmer onder het toilet en haal wat water van buiten

2. Doe een deksel op je zuiger en gebruik hem als zuignap

3. Gebruik je zuiger als een vijzel om vuil en puin uit de toiletpot te scheppen

4. Knijp overtollig water uit met je handen of een handdoek

5. Veeg het resterende vuil weg met uw handen of een handdoek

De 3 meest voorkomende oorzaken van verstopte afvoeren

Een verstopte afvoer kan verschillende oorzaken hebben. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn:

– Onvoldoende waterdruk

– Ophoping van haar, zeepresten en vet

– Objecten die te groot zijn voor de afvoer

Wat u moet weten over de verschillende soorten plunjers en hoe u ze op de juiste manier kunt gebruiken

Plunjers zijn een veelgebruikt hulpmiddel in de keuken en badkamer. Er zijn verschillende soorten plunjers voor verschillende doeleinden.

Soorten plunjers:

– Afvoerplunjer: dit is meestal een ronde, rubberen of plastic plunjer die in de afvoeropening past met een lange handgreep en een open uiteinde om over de gootsteen of badkuipafvoer te passen. Het wordt gebruikt voor het ontstoppen van afvoeren door water door de afvoerleiding te duwen en er een vacuüm in te creëren.

– Afvoerplunjer voor badkuip: dit is een lange, smalle buis met een open uiteinde die over de afvoeropening van de badkuip past.

– Gootsteenplunjer: dit is vergelijkbaar met de afvoerplunjer, maar heeft een plat uiteinde dat over gootstenen of gootstenen past met kraanhandvatten erop.

– Douchekopplunjer: deze zijn meestal gemaakt van flexibel rubber of plastic dat in de openingen van de douchekop kan worden gestoken en vervolgens kan worden gedraaid totdat er voldoende zuigkracht ontstaat om te verwijderen

Hoe een geblokkeerde ontluchtingspijp te verwijderen en toekomstige problemen met deze kennis te voorkomen?

Een verstopte ontluchtingsleiding kan een groot probleem zijn voor uw huis. De verstopping kan namelijk leiden tot waterschade en schimmelgroei. Als u dit wilt voorkomen, moet u deze tips volgen.

De meest voorkomende oorzaak van een verstopte ontluchtingsleiding zijn bladeren en ander vuil dat in de leiding is gevallen. U moet ervoor zorgen dat u uw ventilatieopeningen regelmatig schoonmaakt, zodat dit niet meer gebeurt.

Er zijn ook enkele andere redenen waarom een ventilatieopening verstopt kan raken, zoals: condensatie, chemische resten en dierlijk afval.

Zorg er ook voor dat u de juiste producten gebruikt bij het reinigen van uw leidingen, zodat ze in de toekomst niet opnieuw verstopt raken.

Mocht u uw Riool ontstoppen in Delft neem dan zeker contact op met regio riool!

Uitgelicht

Meer artikelen