Opslag en bewaring zijn kritieke functies van elk bedrijf. Je bedrijf moet zijn producten veilig en in goede staat houden terwijl ze wachten op verkoop. Dit is vooral belangrijk als je te maken hebt met grote hoeveelheden bederfelijke producten. Om ervoor te zorgen dat je producten zo lang mogelijk vers blijven voordat ze worden verkocht, is het cruciaal dat je effectieve opslagoplossingen implementeert die de efficiëntie maximaliseren en verspilling minimaliseren. Waar moet je allemaal opletten om de meest efficiënte opslag te realiseren? Lees verder!

Kies de juiste palletstelling

Misschien heb je al eens gedacht aan een palletstelling om je magazijnruimte te optimaliseren. Palletstellingen zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en kunnen worden aangepast aan de behoeften van je bedrijf. Als je hoge niveaus van opslagcapaciteit nodig hebt, zijn er meerdere soorten stellingen beschikbaar met hogere capaciteiten dan anderen. Bij het kiezen van een palletstelling voor je magazijn of distributiecentrum, overweeg de capaciteit, het gemak van toegang, gangpad ruimte en gangbreedte.

Beoordeel efficiency

Voordat je veranderingen kunt aanbrengen, is het belangrijk om je huidige efficiëntie te beoordelen. Dit betekent dat je moet uitzoeken wat er moet veranderen en hoe je de efficiëntie in het magazijn kunt verbeteren. Je zult ook de kosten en baten van veranderingen in overweging willen nemen. Sommige veranderingen kunnen in het begin meer kosten, maar op termijn geld besparen omdat ze verspilling tegengaan of toekomstige verliezen helpen voorkomen.

Knelpunten elimineren

Een knelpunt is elk proces dat de totale beweging van goederen door het magazijn vertraagt. Knelpunten kunnen overal in de keten voorkomen, van ontvangst tot verzending en verpakking. Om knelpunten te elimineren moet je de doorstroming van je magazijn verder beoordelen en alle gebieden verbeteren die verbetering behoeven om ervoor te zorgen dat alles in je magazijn goed stroomt. Breng dit dus goed in kaart, want op deze manier kun je de opslag efficiëntie wel degelijk verbeteren. Kijk dus altijd eerst naar de efficiency en knelpunten van je huidige magazijn, voordat je nieuwe opslag rekken gaat kopen.

Je stellingen goed configureren

Het is handig om verstelbare stellingen te gebruiken. Verstelbare stellingen zijn de beste manier om een grote hoeveelheid producten van verschillende grootte te organiseren. Zo kun je je opslagruimte maximaliseren en ervoor zorgen dat elk item toegankelijk is wanneer het nodig is. Je kunt ook gravity flow stellingen gebruiken. Deze stellingen maken gebruik van een doorlopend railsysteem waarbij zware items bovenop lichtere worden geplaatst. Dit resulteert in een efficiënte verdeling van de lading die slijtage van de plank zelf vermindert en tegelijkertijd de opslagruimte optimaal benut.

 

https://www.begra.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *