Wanneer je een matras wilt gaan kopen dan kom je er al snel achter dat het aanbod enorm is. Veel merken en soorten matrassen die allemaal iets unieks hebben. Verschillende hardheden maar ook de materialen verschillen laten we nog maar niet eens over de prijs hebben want hier zijn ook enorme verschillen. Kortom, een goede matras kopen is nog niet zo eenvoudig. In dit artikel zullen we je proberen te helpen bij deze keuze.

Bepaal eerst of je een gemakkelijke slaper bent of niet

De eerste stap is eigenlijk vrij simpel. Je hebt al behoorlijk wat in je leven geslapen toch? Precies denk goed na of je veeleisend ent als het aankomt op slapen. Ben je kieskeurig hoe en waarop je slaapt dan is extra aandacht verreist, ben je een gemakkelijke slaper dan hoef je minder kritisch te zijn op de details van je matras. Wel zo handig om voor jezelf te weten toch?

Vervolgens of je een 1 of 2 persoons matras wilt gaan kopen

De volgende vraag is of je voor een 1 persoons of een 2 persoons matras wilt gaan. Even los van het formaat een tweepersoons matras is natuurlijk ideaal als je samen met je partner dezelfde slaapkarakteristieken hebben. Kortom, hetzelfde comfort want dat is wat je krijgt bij een tweepersoonsmatras is één matras voor jullie beide. Wanneer je voor een 1 persoons matras (of twee 1 persoons matrassen) gaat, kun je natuurlijk afwisselen qua comfort en ondersteuning. Je kunt beide je eigen matras kiezen. 

Heb je rug of heupklachten?

Wanneer je last van je heup of rug hebt moet je zeker kritisch bekijken welk soort matras je kiest. Dit zal in veel gevallen een traagschuim matras zijn. Door de visco elastisch materiaal zal traagschuim ervoor zorgen dat je rug minder drukgevoelig wordt. Je slaapt als het ware in een mal die ervoor zorgt dat je nog ontspannender kunt slapen.

Ben je een warme of koude slaper?

Hou je van koel slapen dan zul je op moeten oppassen met traagschuim. Als dit materiaal niet wordt ondersteunt met een goede warmteafvoer door bijvoorbeeld natuurlijk tijk of extra warmte absorberende materialen in de tussenlaag zal het erg warm worden in bed. Over het algemeen is een koudschuim matras dan de meest ideale oplossing. Als je een warme slaper bent is het net andersom. Ook is een pocketveer matras dan een zeer goede keuze.

Wat is je persoonlijke voorkeur, hard of zacht slapen

Natuurlijk zul je een voorkeur hebben voor je slaapcomfort. Hou je van een zachte of een harde matras. Dit is belangrijk om te weten aangezien elk type matras vaak in meerdere hardheden wordt geleverd. De hardheid is vaak afhankelijk van je lichaamsbouw en gewicht. Laat je door de keuze van het matras vooral informeren voor de hardheid die bij jou past.

Proefslapen

Als je op basis van bovenstaande antwoorden een beter beeld hebt gekregen van de mogelijkheden voor een matras is het handig als je deze dan uiteindelijk ook nog eens voor 100 dagen kunt uitproberen toch? Bij het proefslapen op een matras kom je er echt achter of je matras ook nog lekker slaapt na 3 weken. Veel leveranciers van matrassen zoals slaaponline.nl leveren een proefslapen periode waarin je het matras uitstekend kunt uitproberen. Vergeet niet dat je in het begin altijd even moet wennen aan een nieuw matras. Het heeft echt een aantal weken nodig om hier een goed beeld van te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *