De toekomst van marketing 2020 en daarna wat we kunnen verwachten

juni 7, 2022

De toekomst van marketing 2020 en verder dan wat je kunt verwachten

Marketing is geen one-size-fits-all praktijk. Marketingstrategieën moeten worden afgestemd op elke individuele consument, wat betekent dat marketeers meer datagedreven en analytisch moeten worden om voorop te blijven lopen. In 2020 kunnen we verwachten dat marketingpraktijken zich op deze drie belangrijke manieren zullen ontwikkelen:

1. Marketing wordt persoonlijker

2. De klantreis wordt verkort

3. Marketeers zullen kritisch moeten nadenken over hun middelen

De data-economie – wat is het, wie zou het moeten gebruiken en hoe te beginnen?

De data-economie verwijst naar de nieuwe manier van zakendoen in een steeds digitaler wordende wereld. Het draait allemaal om het gebruik van data om uw bedrijf te laten groeien.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u uw concurrentie onderzoekt en erachter komt wat zij doen. Als je iets ziet dat je leuk vindt en waarvan je denkt dat het voor jouw bedrijf zou werken, probeer het dan eens! Als dat niet het geval is, bedenk dan een nieuw idee om gegevens in uw eigen voordeel te gebruiken.

Waar sociale media faalt en hoe digitale marketing wordt geconfronteerd met een nieuwe realiteit

Marketing is altijd een spel van cijfers geweest. Hoe meer mensen je bereikt, hoe groter je kans op succes. Maar vandaag wordt het steeds moeilijker om een groot publiek te bereiken.

In 2020 zullen sociale media alleen door de jongere generaties worden gebruikt en zal digitale marketing de weg vooruit zijn voor de meeste merken.

De gevaren van de moderne wereld Afnemende communicatie en verenigende cultuur

De gevaren van de moderne wereld Afnemende communicatie en verenigende cultuur

Social media is een groeiend probleem in onze samenleving. Het gebrek aan persoonlijke communicatie is een van de vele problemen waarmee we worden geconfronteerd. De toekomst van sociale media is onduidelijk, maar het lijkt erop dat het een mix van verschillende platforms zal zijn die zullen worden gebruikt om met anderen te communiceren. Het is mogelijk dat we één platform hebben voor werk, één voor familie en vrienden, en één voor amusementsdoeleinden.

In de jaren 2050 zal de cultuur in Amerika er heel anders uitzien dan in de jaren vijftig. De 20e eeuw was een tijd waarin mensen vaker in de buurt van hun uitgebreide familieleden woonden, maar nu is het gebruikelijker om ver weg van hen te wonen of ze zelfs helemaal niet te kennen.

Future of Work – Hoe kunstmatige intelligentie de manier waarop we werken in 2020 (en daarna) zal beïnvloeden

De toekomst van werk verandert. De komst van AI zal leiden tot een nieuw tijdperk van werk. In 2020 zullen we een toename zien van AI-aangedreven virtuele assistenten en chatbots. Ze kunnen vragen over klantenservice, klantenondersteuning en meer behandelen.

In de toekomst hebben we HR-afdelingen misschien niet zo veel nodig omdat AI het werk voor ons kan doen door menselijke vaardigheden te matchen met geschikte banen.

Uitgelicht

Meer artikelen